KNOWLEDGE AND FLAVORS OF BAHIAN CULTURE
DOI:
https://doi.org/10.26673/tes.v12i2.10226Keywords:
Bahian culture. Integrative community therapy formation. Cultural anthropology.Abstract
The State of Bahia has been a fertile ground for dialogue between TCI's practices and Cultural Anthropology, since it presents a complex and rich range of stories and characteristics originating from diverse roots, producing a magical and cozy terrain, with memories of struggles and pleasures. Always surrounded by a lot of food, colors and exuberance, TCI's practices in Bahia have had as a central element the strengthening of the formative matrices of our people and with that, rescuing the self-esteem of such a vibrant people.
Downloads
References
AMADO, P. J. A comida baiana de Jorge Amado. São Paulo: Panelinha, 2014.
MIRANDA, D. S.; CORNELLIS, G. (Orgs). Cultura e alimentação: saberes alimentares e sabores culturais. São Paulo: SESC, 2007. CONSEA – Conselho Nacional de Segurança Alimentar e Nutricional.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Os manuscritos aceitos e publicados são de propriedade da Temas em Educação e Saúde. Os artigos publicados e as referências citadas na Temas em Educação e Saúde são de inteira responsabilidade de seus autores. É vedada a tradução para outro idioma sem a autorização escrita do Editor ouvida a Comissão Editorial.